Overdragelse af ophavsret

Overdragelse af ophavsret

Læs mere
Varemærke

Varemærke

Læs mere her
Holdingselskab - Fordele og ulemper

Holdingselskab - Fordele og ulemper

Læs mere
Forrige
Næste

DOMÆNER

Af Selskabsadvokaterne

Hvad er et domæne?

Et domæne er en adresse på internettet. Det består af et ord eller en række ord efterfulgt af et top-level domæne, fx .dk, .eu eller .com.

Man kan ikke være flere der har det samme domæne, men der kan godt være nogen med det samme ord efterfulgt af et andet top-level domæne, fx .dk, .eu eller .com.

Et domæne er ikke det samme som et varemærke, men et domæne kan godt være det samme som ens varemærke.

Man må som udgangspunkt ikke bruge andres varemærker som domæner, men det afhænger af varemærket og domænet.

Varemærker er generelt set stærke rettigheder og kan bl.a. bruges til at forhindre brugen af lignende varemærker, hvorimod retten til et domænenavn ikke giver samme hindringsmulighed over for lignende domænenavne

Hvorfor sikre sig sit domæne?

Et domæne er i den digitale tidsalder et vigtigt værktøj når man skal tiltrække kunder. Det er derfor vigtigt at sikre sig de relevante domæner tidligt i processen. Det er langt billigere at købe et ledigt domæne end at skulle føre en sag for at få retten til et domæne.

Hvordan sikrer jeg mit domæne?

Er et domæne ledigt kan du købe det. Hvis dit varemærke eller forretningskendetegn bliver brugt i et .dk-domæne kan man klage til Klagenævnet for Domænenavne.

Det kan være en god idé at lægge en strategi for registrering, brug og håndhævelse af dine IP-rettigheder, herunder domæner og varemærker. Det giver et godt fundament når du skal rulle din forretning ud.

Hvad hvis nogen bruger mit domæne eller varemærke som domæne?

Varemærker kan dog også bruges til at forhindre identiske domænenavne (og i nogle tilfælde også nærtliggende), men det forudsætter, at der er et match på geografien, at man er først i tid, og at domænet bruges til aktiviteter, der har en sammenhæng med det, som ens mærke er registreret for, og at modparten ikke har en legal interesse.

Hos SelskabsAdvokaterne bistår vi med at lægge strategi for indkøb og varetagelse af domæner og varemærker. Ønsker du at overtage et .dk-domæne som er til salg, hjælper vi med forhandling og evt. klage ved Klagenævnet for Domænenavne.

 

En sag om krænkelse af rettigheder varierer i omfang, og du er derfor altid velkommen til at kontakte os for en uformel drøftelse af dine ønsker og behov.

Konkurrencer på SoMe - Hvad må du som virksomhed?

Af Selskabsadvokaterne At afholde konkurrencer på sociale medier (konkurrencer på SoMe) virker ligetil, ...»

Overdragelse af ophavsret

Af Selskabsadvokaterne Hvad er en ophavsret? En ophavsret er en ret til det værk, som en person har frembragt. ...»