4. december 2024
Højesteret har den 3. december 2024 afgjort en principiel sag, hvor retten skulle tage stilling til, om Region H forud for opsigelsen af en medarbejder, som var ansat i et fleksjob, i tilstrækkeligt omfang havde opfyldt den tilpasningsforpligtelse, som der i forhold til en medarbejder med en handicapbetinget lidelse følger af forskelsbehandlingsloven....»
2. december 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Afskedigelsesnævnet har den 25. november 2024 afgjort en sag, hvor en arbejdsgiver udformede en opsigelse af et ansættelsesforhold på vegne af en medarbejder. Medarbejderen underskrev opsigelsen i den tro, at det var tale om en opsigelse af ansættelsesforholdet fra virksomhedens side....»
11. oktober 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Det spørgsmål skulle Ligebehandlingsnævnet tage stilling til i sin kendelse af den 6. juni 2024. Vi kan allerede her afsløre, at opsigelsen blev en dyr omgang for den gravide medarbejders arbejdsgiver!
Hvad gik forud?
Den gravide medarbejder blev ansat som klinikassist hos en privatpraktiserende tandlæge den 28....»
9. oktober 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Som udgangspunkt får man ikke besked på forhånd, når Arbejdstilsynet vælger at aflægge en virksomhed et tilsynsbesøg.
Der er derfor al mulig grund til altid at være forberedt på at Arbejdstilsynet kan komme på besøg – og, at det ofte sker, når man mindst af alt venter det....»
17. september 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Kunne en kvindelig tobaksmedarbejder med over 10 års anciennitet berettiget bortvises efter, at hun på en lukket Facebookgruppe, som de fleste medarbejdere på virksomheden var medlem af, var kommet med hård kritik af sin arbejdsgiver på grund af, at der var fejl i lønudbetalingerne til de ansatte....»
4. september 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Ved dom af 3. september 2024 har Højesteret sat et endeligt punktum i en sag, som forudgående har været behandlet først af byretten i Lyngby og derefter af Østre Landsret.
Under sagens behandling af såvel byretten som landsretten havde den bortviste medarbejder også rejst krav om erstatning for uberettiget bortvisning både med henvisning til, at arbejdsgiveren ifølge medarbejderen havde udvist passivitet forud for bortvisningen og til at arbejdsgiveren ikke havde bevist, at han groft havde misligholdt sit ansættelsesforhold....»
3. september 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Seksuel chikane er en alvorlig form for krænkende adfærd, der kan have store konsekvenser for både den enkelte medarbejder og for arbejdspladsen som helhed.
En kvindelig handicaphjælper, som var af den opfattelse, at hun var blevet udsat for seksuel chikane på sit arbejde, klagede derfor til Ligebehandlingsnævnet og rejste krav om en godtgørelse i den forbindelse....»
23. august 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Det spørgsmål har Ligebehandlingsnævnet taget stilling til i en kendelse af den 15. maj 2024.
Medarbejderen, som sagen drejede sig om, var ansat som tilkaldevikar i en pædagogmedhjælperstilling. Hun klagede til Ligebehandlingsnævnet, fordi hendes arbejdsgiver havde krævet, at hun skulle klæde sig ud til en Fastelavnsfest i institutionen....»
21. august 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Deltidsloven i Danmark er en vigtig del af ansættelsesretten, som sikrer rettigheder for lønmodtagere, der arbejder på deltid. Deltidsloven bygger på EU’s direktiv om deltidsarbejde.
Deltidsloven har som overordnet formål at understøtte fleksibilitet på arbejdsmarkedet og at bidrage til en inkluderende arbejdskultur, hvor medarbejderes behov for balance mellem arbejde og privatliv kan imødekommes....»
21. august 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Ifølge lovgivningen om deltid, må deltidsansatte ikke behandles mindre gunstigt end fuldtidsansatte i sammenlignelige stillinger, medmindre forskelsbehandlingen kan retfærdiggøres af objektive grunde.
I Danmark er det et almindeligt princip, at deltidsansatte, der arbejder ud over deres normale timer, kompenseres med en timeløn svarende til deres sædvanlige løn....»