19. marts 2025
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Løngennemsigtighedsdirektivet, som er vedtaget af EU, skal være omsat til dansk lovgivning senest i juni 2026, og der er rigtig god grund til, at du som arbejdsgiver allerede nu forbereder dig på, hvordan din virksomhed vil leve op til de nye regler....»
18. marts 2025
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Det spørgsmål skulle en faglig voldgift tage stilling til, efter at en buschauffør med 3 års erfaring blev bortvist af sin arbejdsgiver med følgende begrundelse:
”Med baggrund i episode lørdag den 23. december 2023, hvor du efter påkørsel kører videre med passagerer i en bud, hvor forruden er knust og du har vurderet at bremserne ikke virker, bortvises du fra arbejdspladsen”....»
18. marts 2025
Af advokat Kevin Kristensen og advokat Morten Hammer
Den 5. februar 2025 afsagde Højesteret en principiel kendelse i sagen BS-14920/2024-HJR.
Den handlede om en kurators muligheder for at opnå adgang til informationer om det konkursramte selskab fra selskabets ikke-registrerede ledelsesmedlemmer....»
26. februar 2025
Af Tina Raben Skaarup, advokat
Det spørgsmål har en faglig voldgiftsret tage stilling til i sin kendelse af den 11. februar 2025.
Sagen drejede sig om en kvindelig medarbejder, som var ansat i en A-kasse. Medarbejderen blev under sin ansættelse visiteret til et fleksjob hos arbejdsgiveren som følge af, at hun i forbindelse med en graviditet blev diagnosticeret med sygdommen sklerose....»
20. februar 2025
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Det følger af erhvervsuddannelsesloven, at en uddannelsesaftale med en lærling eller elev kan opsiges med dags varsel af begge parter i de første 3 måneder af aftalens løbetid. Derefter er aftalen som udgangspunkt uopsigelig....»
18. februar 2025
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Den 7. januar 2025 blev der afsagt en principiel faglig voldgiftskendelse vedrørende en akademiker, der var ansat som specialkonsulent i et ministerium fra juni 2021 til september 2022.
Årsagen til, at afgørelsen er principiel er, at den er den første i dansk retspraksis, der tager stilling til, hvad der kræves for at en medarbejder kan betragtes som ”selvtilrettelægger” og dermed kan undtages fra 48 timers reglen....»
12. februar 2025
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Ligebehandlingsnævnet afsagde den 27. november 2024 kendelse i en af de heldigvis få sager, der har vedrørt racisme, udøvet i et ansættelsesforhold. Den kan du læse mere om nedenfor.
Den medarbejder, der i sagen klagede til Ligebehandlingsnævnet anførte i sin klage, at hun var blevet udsat for racistiske udtalelser under sit ansættelsesforhold, ligesom hun var af den opfattelse, at den opsigelse fra arbejdsgiver, hun modtog kort tid efter, at hun havde sagt fra overfor sin ledelse over den chikane, hun havde oplevet, var udtryk for forskelsbehandling i strid med forskelsbehandlingsloven....»
10. januar 2025
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
Det spørgsmål skulle en faglig voldgift tage stilling til i sin afgørelse den 7. oktober 2024.
Sagen drejede sig om en kvindelig medarbejder, som var valgt som tillidsrepræsentant og ansat som social- og sundhedshjælper. Efter et lille års ansættelse blev medarbejderen den 1....»
3. januar 2025
Nyt kapitalkrav for ApS’er i 2025
Folketinget har vedtaget et lovforslag om ændring af selskabsloven, der gennemfører initiativer fra Iværksætterpakken, og som har til formål at gøre det nemmere for iværksættere at stille kapital til at stifte, og generelt drive virksomhed i, anpartsselskaber....»
17. december 2024
Af Tina Raben Skaarup, Advokat
En medarbejder blev efter næsten 10 års ansættelse opsagt med henvisning til, at han havde afvist at acceptere en lønforringelse, som hans arbejdsgiver havde varslet overfor ham.
Arbejdsgiveren oplyste samtidig i opsigelsen, at den ”er begrundet i virksomhedens forhold og sker som følge af, at vi ikke finder det driftsmæssigt forsvarligt at opretholde din nuværende løn, som på ingen måde afspejler det lønniveau, som tilsvarende medarbejdere får for samme type arbejde i vores virksomhed”....»