Overdragelse af ophavsret

Overdragelse af ophavsret

Læs mere
Varemærke

Varemærke

Læs mere her
Holdingselskab - Fordele og ulemper

Holdingselskab - Fordele og ulemper

Læs mere
Forrige
Næste

Design

Af Selskabsadvokaterne

Design yder beskyttelse af et produkts udseende. En designregistrering giver eneret til brugen af designet og giver mulighed for at stoppe andre i at anvende designet. Fornyelse af design sker hvert 5. år, og den maksimale løbetid er op til 25 år.

Man har også have en uregistreret designrettighed i EU, og produktet er dermed automatisk beskyttet som uregistreret design i 3 år fra første visning.

Kravene til design er, at designet skal være nyt og have individuel karakter, hvilket betyder, at den informerede bruger får et andet helhedsindtryk end eksisterende designs.

Vi anbefaler, at I overvejer designbeskyttelse ved alle former for visuelle elementer, som I oplever som værende skabt af og dermed kendetegn for jeresvirksomhed

EU-designsystemet indebærer ikke en prøvelse af, om designregistreringens betingelser er opfyldt. Man opnår en formel registrering og får udstedt et registreringsbevis som regel få dage efter indlevering af ansøgningen. Gyldigheden kan til enhver tid udfordres af tredjemand, men med en designregistrering er der en formodning for, at registreringen er gyldig, og det er tredjemand, der skal dokumentere, at betingelserne for registrering ikke er opfyldt.

En designrettighed kan være et godt supplement til et værk, som du er i tvivl om er ophavsretligt beskyttet.

 

Krænker nogen dit design?

Hos SelskabsAdvokaterne bistår vi dig gerne, hvis nogen krænker din ophavsret. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os for en uformel drøftelse af dine ønsker og behov.

Konkurrencer på SoMe - Hvad må du som virksomhed?

Af Selskabsadvokaterne At afholde konkurrencer på sociale medier (konkurrencer på SoMe) virker ligetil, ...»

Overdragelse af ophavsret

Af Selskabsadvokaterne Hvad er en ophavsret? En ophavsret er en ret til det værk, som en person har ...»