Ordbogsarkiv

Oversigt

9. september 2010

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbuds hovedopgave er at behandle klager over offentlige udbyderes overtrædelser af EU-fælleskabsretten ved udbud af bygge- og anlægsarbejder, indkøb og tjenesteydelser. Klagenævnet er nedsat til opfyldelse af Danmarks forpligtelser i henhold til de såkaldte kontroldirektiver i EU....»

2. december 2020

Konkurrenceklausul

Konkurrenceklausul En konkurrenceklausul er en aftale mellem en arbejdsgiver og en ansat om, at den ansatte i en periode efter ansættelsesforholdets ophør ikke må beskæftige sig med konkurrerende virksomhed.   Det er en betingelse for, at man gyldigt kan pålægge en medarbejder en konkurrenceklausul at medarbejderen skal besidde en helt særlig betroet stilling i selskabet, og der skal skriftligt redegøres for, hvilke dele af medarbejderens arbejdsopgaver, som gør konkurrenceklausulen nødvendig....»

24. november 2020

Konkursdekret

Konkursdekret Konkursdekret er betegnelsen for det tidspunkt, hvor skifteretten erklærer et selskab konkurs. Konkursdekretet afsiges på et klokkeslæt, eksempelvis den 23. november 2020 kl. 10:42. Konkursen har virkning overfor omverdenen på tidspunktet for afsigelsen af konkursdekretet....»

2. februar 2021

Konsulentaftale

Konsulentaftale I en konsulentaftale fastlægger man de aftalte vilkår for, at en konsulent skal løse en nærmere beskrevet opgave for en kunde/hvervgiver. Både når man er kunde/hvervgiver hos en konsulent, og når man er konsulent for en kunde/hvervgiver, skal man være opmærksom på vigtigheden af at få afklaret, om der består et ansættelsesforhold mellem parterne, eller om man er to selvstændige parter, der indgår et samarbejde....»

9. september 2010

Kontrakter

Kontrakter SelskabsAdvokaterne har omfattende erfaring og ekspertise med forhandling, udarbejdelse og fortolkning af komplekse kontrakter. I erhvervsforhold indgås der et utal af kontrakter f.eks. i form af ansættelseskontrakter, direktørkontrakter,  samarbejds- og indkøbskontrakter, udviklingskontrakter, distributionskontrakter, licenskontrakter, royaltykontrakter, udviklingskontrakter, leasingkontrakter, hemmeligholdelsesaftaler, konsulentkontrakter, aktionæroverenskomster/ejeraftaler, lejekontrakter, erhvervslejekontrakter samt salgs- og leveringsbetingelser....»

10. oktober 2022

Kontrolforanstaltninger

Kontrolforanstaltninger Som arbejdsgiver kan man som en del af ledelsesretten fastsætte kontrolforanstaltninger overfor virksomhedens medarbejdere, når dette har et sagligt og driftsmæssigt formål og i øvrigt gennemføres på en måde, som ikke kan anses som krænkende overfor medarbejderne....»

30. november 2020

Kreditorinformation

Kreditorinformation En kreditorinformation er et dokument, der indeholder løbende information om de opgaver kurator foreløbigt har udført i konkursboet, og hvilke opgaver, der skal udføres førend bobehandlingen kan afsluttes. I kreditorinformationer findes blandt andet information om konkursboets aktiver og passiver, kurators omstødelsesundersøgelser, kurators karantæneundersøgelser samt en redegørelse for den af kurator forbrugte tid....»

26. maj 2014

Kumulation

Kumulation Kumulation er en processuel betegnelse for sammenlægning af flere krav under samme retssag. Der skelnes mellem objektiv kumulation og subjektiv kumulation. Ved objektiv kumulation forstås forskellige krav mellem samme parter. Ved subjektiv kumulation, hvor der i sagen er flere sagsøgere eller sagsøgte....»

2. december 2020

Kundeklausul

Kundeklausul En kundeklausul er en aftale om, at en medarbejder i en aftalt periode efter sin fratrædelse ikke må arbejde for eller have direkte eller indirekte erhvervsmæssig kontakt med virksomhedens kunder og andre forretningsforbindelser. Reglerne om kundeklausuler er fastsat i lov om ansættelsesklausuler....»

9. september 2010

Kurator

Kurator Kurator betyder på latin "at drage omsorg for". I den juridiske verden er en kurator den person der efter et selskabs eller en fysisk persons konkurs (ved konkursdekretets afsigelse) indtræder som ledelse i selskabet og træder i bestyrelsens og direktionens sted....»

Medarbejder var berettiget til løn frem til bortvisning og ikke kun til høringstidspunktet

Ved dom af 3. september 2024 har Højesteret sat et endeligt punktum i en sag, som forudgående har været ...»

Hvem havde ansvaret for, at handicaphjælper blev udsat for seksuel chikane?

Seksuel chikane er en alvorlig form for krænkende adfærd, der kan have store konsekvenser for både den ...»