7. januar 2022
Barselsloven fastlægger de regler, der gælder om længden af den orlov, der kan holdes i forbindelse med graviditet og barselsrelateret orlov og de dagpenge, som forældrene har krav på i den forbindelse.
Ifølge lovgivningen er det alene kvindelige funktionærer, der har krav på løn under en del af orloven....»
9. november 2022
Barselsloven
Barselsloven (lov om ret til orlov og dagpenge ved barsel) har til formål at fastlægge de perioder, hvor forældre har ret til fravær i forbindelse med graviditet, fødsel, adoption, herunder midlertidig placering, og sorgorlov.
Barselsloven har også til formål at sikre forældre med tilknytning til arbejdsmarkedet ret til barselsdagpenge under graviditetsbetinget fravær....»
9. september 2010
Bestyrelse
En bestyrelse er det øverste ledelsesorgan i et selskab, en forening eller en organisation. Dette kan eksempelvis være en forening eller et selskab.
Bestyrelsen bliver typisk valgt på en generalforsamling af selskabets ejere eller af foreningens /organisationens medlemmer....»
26. maj 2014
Biintervention
Biintervention er, når en tredjepart indtræder i en retssag til støtte for enten sagsøger eller sagsøgte uden at nedlægge en selvstændig påstand. Biintervention er reguleret i retsplejelovens § 252 og kræver et den der indtræder – også kaldet en biintervenient - har en retlig interesse i sagen....»
9. september 2010
Bindingsperiode
Bindingsperiode er udtryk for den periode, hvor en aftalepart er bundet af aftalen.
I en lejekontrakt kan bindingsperioden være den periode, hvor lejer ikke kan opsige lejekontrakten.
I en leasingkontrakt er bindingsperioden den periode, hvor leasingtageren er bundet af leasingkontrakten....»
19. november 2020
Boligretten
Tvister, som udspringer af erhvervsljeeloven eller af en erhvervslejekontrakt indbringes i 1. instans for byretten. Når tvister omhandler erhvervelejemål benævnes byretten for boligretten.
Boligretten er egentlig en almindelig byret, men har den særlige egenskab, at boligretten ud over dommeren kan bestå af to boligdommere / lægdommere, hvor den ene udpeges af lejer og den anden af udlejer....»
20. januar 2011
Bortvisning
Hvis en medarbejder groft har misligholdt sit ansættelsesforhold, kan dette danne grundlag for, at man som arbejdsgiver berettiget kan bortvise medarbejderen.
En bortvisning indebærer - i modsætning til en opsigelse - at ansætttelsesforholdet med medarbejderen ophører uden varsel....»
19. november 2020
Bygherre
Bygherren er den der betaler for at få udført et bygge- og anlægsarbejde, og den hvis ejendom der bliver bygget på. Bygherren kan både være en privat person eller et selskab. Forholdet mellem entreprenøren og bygherren er reguleret i entreprisekontrakten....»
21. maj 2013
Byret
Der er 24 byretter i Danmark (2018). Langt de fleste retssager starter i byretten som første instans.
Anvend følgende link: www.domstol.dk, for at finde byretten i din retskreds....»