Videoarkiv

SelskabsAdvokaterne udgiver en lang række videoer med gode råd indenfor erhvervsjuridiske emner.

I "pop-down" menuen til højre kan du tillige sortere på emne.

I prgramserien Selskabsadvokaten som sendes på TV-stationen dk4 er advokat Troels Wenzel Østergaard vært på programmerne og hvor han tager dig med bag om kulisen i dansk erhvervsliv. Du kan læse mere om programserien her.

Liste med videoer

Direktørkontrakt

Advokat Troels Wenzel Østergaard guider dig i denne video igennem de vilkårne i en direktørkontrakt. Vi ser bla. på løn, bonus, konkurrenceklausuler og opsigelse....»

Pension

SelskabsAdvokaten Troels Wenzel Østergaard har i TV-programmet besøg af professor Michael Møller og bestyrelsesformand Anders Eldrup. Professor i økonomi Michael Møller, CBS samt tidligere næstformand i Nationalbanken, giver et unikt og let forståeligt overblik over det danske pensionssystem....»

Kvinder i dansk Erhvervsliv

I dette program om Kvinder i dansk Erhvervsliv har advokat Troels Wenzel Østergaard besøg af erhvervskvinden Stine Bosse og ligestillingsminister Karen Ellemann. Programmet stiller skarpt på hvordan det går med ligestillingen i dansk erhvervsliv, når der skal besættes ledende stillinger i form af CEO og direktørstillinger samt bestyrelsesposter....»

Frihandel

Program med professor i økonomi Christian Bjørnskov, Anders Krab-Johansen og erhvervsminister Brian Mikkelsen om Frihandel, protektionisme og hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Professor i økonomi Christian Bjørnskov, Aarhus Universiet forklarer sammen med advokat Troels Wenzel Østergaard hvad fordelene er ved frihandel samt hvorfor frihandel er så vital for det danske samfund....»

Danske aktier

Børsens ansvarshavende chefredaktør Anders Krab-Johansen giver sammen med advokat Troels Wenzel Østergaard et indblik i hvad det danske samfund skal bruge et aktiemarked til. Der ses på aktiekulturen i Danmark kontra aktiekulturen i Sverige samt på hvorfor de hurtig voksende gazellevirksomheder i Danmark ikke benytter fondsbørsen til at rejse penge....»

Iværksætteri

SelskabsAdvokaten Troels Wenzel Østergaard har i programmet besøg af Asker Aamund, der er tidligere bestyrelsesformand for bl.a. Bavarian Nordic og NeuroSearch. Asger Aamund, der er tydeligt inspireret af Californiens iværksætterkultur, giver sit syn på hvad der skal til for at være iværksætter samt fordelene for samfundet ved at styrke iværksætteriet....»

Hjemmeside - køb og design

I dette program om hjemmesider - køb og design giver direktør Peter Leif Hansen, Loft37 sammen med advokat Troels Wenzel Østergaard fra SelskabsAdvokaterne et unikt indblik i design samt juraen og processen bag om alle hjemmesiderne på internettet. Vi skal tale om hvorfor virksomhedsejerne vælger at designet ser ud som det gør, om hvad farvevalg og former betyder for et selskabs omsætning eller omdømme....»

Agenturaftale og distributionsaftale

Dette program handler om agenturaftale og distributionsaftale hvor advokat Troels Wenzel Østergaard har besøg af direktør Stefan Hansen der fortæller om sine oplevelser som både agenturtager og agenturgiver. Programmet gennemgår vigtigheden af agenturaftaler og distributionsaftaler samt hvorfor de bruges og hvilke faldgrubber der er....»

Ansættelse af medarbejder

I dette TV-program giver advokat Troels Wenzel Østergaard sammen med direktør Per Elmgaard Rasmussen et unikt indblik i hvordan en virksomhed tænker når de skal ansætte en medarbejder, hvordan de læser en ansøgning, hvilke vilkår virksomheden syntes er de vigtigste i en ansættelseskontrakt samt hvordan der sker en udvælgelse af kandidater Du kan læse mere om de øvrige programmer i serien SelskabsAdvokaten fra dk4: her Du er altid velkommen til at kontakte advokat Troels Wenzel Østergaard eller Michella Friis Grome for en uformel drøftelse om ansættelse af medarbejdere i din virksomhed på telefon 45 23 00 10....»

Køb og salg af virksomhed

TV-programmet Køb og salg af virksomhed er en del af programserien "Selskabsadvokaten" fra dk4 og beskriver hvad der sker når en virksomhedsejer skal købe eller sælge en virksomhed. I programmet ser advokat Troels Wenzel Østergaard sammen med direktør Stefan Hansen på hvad en sælger kan gøre for at sikre sig et godt salg af sin virksomhed og vi får et unikt indblik i hvorledes processen i en virksomhedshandel er, forhandlingerne om pris og fordelingen af ansvar hvis noget går galt....»

IT Factory sagen

Dette program handler om IT Factory sagen hvor advokat Troels Wenzel Østergaard har besøg af Finn Nørbygaard der fortæller om sin oplevelse med Stein Bagger og IT Factory sagen. Finn Nørbygaard ejede 17,5 procent af IT Factorys hovedaktionær, JMI Invest der tillige havde Asger Jensby som hovedaktionær....»

Danmarks Fonde

I dette TV-program om Danmarks Fonde har advokat Troels Wenzel Østergaard besøg af professor Søren Friis Hansen, CBS og bestyrelsesformand Jens Ditlev Lauritzen fra Lauritzen Fonden. I programmet sættes der fokus på de danske fonde og deres indflydelse på den danske økonomi....»

Opstart af virksomhed og valg af selskabsform

I programmet får du gode råd om opstart af virksomhed og valg af selskabsform. Sammen med direktør Peer Elmgaard Rasmussen forklarer advokat Troels Wenzel Østergaard om de strategiske valg og juraen bag stiftelse af et selskab samt hvilke overvejelser man står i når man skal opstarte en virksomhed....»

Ejeraftale

I dette program om ejeraftaler giver advokat Troels Wenzel Østergaard fra SelskabsAdvokaterne et unikt indblik hvordan en ejeraftale virker.  Sammen med direktør Peter Leif Hansen forklarer og giver gode råd om hvorfor man bør have en ejeraftale samt om hvad en ejeraftale typisk skal indeholde af regulering når man ejer et selskab sammen med andre medejere....»

Bestyrelsesarbejde

I dette program giver advokat Troels Wenzel Østergaard fra SelskabsAdvokaterne et unikt indblik hvordan en bestyrelse virker i et selskab og han giver gode råd om etablering af bestyrelse samt hvilke typer af bestyrelse der findes. Sammen med direktør Per Elmgaard Rasmussen forklarer han hvad fordelene er ved at have en velfungerende bestyrelse, hvordan bestyrelsesarbejdet fungerer samt hvilke dilemmaer og udfordringer en ejer står når bestyrelsesarbejdet og ansvarsfordelingen skal klarlægges....»

Opsigelse af medarbejder

Advokat Troels Wenzel Østergaard giver gode råd om opsigelse af medarbejder. Sammen med direktør Stig Andersen forklarer han om juraen bag en opsigelse og afskedigelse samt hvilke dilemmaer og udfordringer en direktør står i, når en virksomhed har en medarbejder der ikke fungerer....»

Generationsskifte

Planlægning og rettidig omhu er vigtige elementer i et godt generationsskifte af en virksomhed. Man skal have styr på selskabets organisation og kontrakter således man sikre sig at de centrale samarbejdsrelationer bevares ogsså efter et generationsskifte. En anden opgave ved et generationskifte af en virksomhed består i en afklaring hvem og hvilken type der skal overtage virksomheden....»

Erhvervslejekontrakt

Advokat Troels Wenzel Østergaard giver gode råd om indgåelse og fortolkning af en erhvervslejekontrakt, herunder hvad en erhvervslejekontrakt normalt bør indeholde. Sammen med direktør Stig Andersen forklarer han om juraen bag en erhvervslejekontrakt samt hvilke dilemmaer og udfordringer en direktør står i, når en virksomhed skal indgå en erhvervslejekontrakt eller opsige et erhvervslejemål....»

Salgs- og leveringsbetingelser

Gode råd om udarbejdelse og fortolkning af salgs- og leveringsbetingelser af advokat Troels Wenzel Østergaard, SelskabsAdvokaterne - specialister i kontrakter, aftaler og erhvervsret, Gratis råd om Salgs- & leveringsbetingelser. I en virksomheds salgs- og leveringsbetingelser bør der typisk være taget stilling til følgende: 1....»

Ejeraftale - indgåelse og fortolkning

Rådgivning om indgåelse og fortolkning af ejeraftale. Når man indgår en ejeraftale skal man som minimum overveje følgende: 1. Formål og omfang 2. Ejerforhold 3. Kapitalgrundlag 4. Ledelse 5. Revisor 6. Udbytte 7. Overgang af kapitalandele i selskabet - generelle regler 8....»

45230010
eller jeg kan kontakte dig senere
Ring mig op

Godtgørelse ved opsigelse – hvad gælder?

En opsigelse af en ansat kan i visse tilfælde udløse et krav på en godtgørelse til den ansatte ud over ...»

Aftale om nedsættelse af løn – hvordan?

COVID-19 har medført og medfører desværre fortsat, at mange virksomheder må skille sig af med dygtige ...»

Ophavsret

Ophavsret Ophavsret er populært sagt en beskyttelse af et kunstværk. Den, som frembringer et litterært ...»

Designret

Designret Et design er i henhold til designloven et produkts eller en del af et produkts udseende, som ...»

Ugyldig kundeklausul i ejeraftale. Medejer var omfattet af funktionærloven.

SØ- OG HANDELSRETTENDOMafsagt den 20. januar 2020Sag BS-6713/2019-SHRJatesi Invest ApSogCopenhagen-Living ...»

Afskedigelse under barselsorlov ikke begrundet i graviditet eller barselsorlov

HØJESTERETS DOMafsagt mandag den 31. august 2020Sag BS-45332/2019-HJR(1. afdeling)Dansk Erhverv som mandatar ...»

Vi er medlemmer af