Hvorfor have en ejeraftale?

Hvorfor have en ejeraftale?

Læs mere
Hvilken selskabsform er bedst?

Hvilken selskabsform er bedst?

Læs mere
Tid til omstrukturering?

Tid til omstrukturering?

Læs mere
Forrige
Næste

Stiftelse af P/S

Af Selskabsadvokaterne 

Et partnerselskab (også kaldet kommanditaktieselskab og forkortet P/S) består af en komplementar og en eller flere kommanditaktionærer.

Kommanditaktionærerne hæfter begrænset med deres indskud på samme vis som alimindelige kapitalejere i fx et ApS eller et A/S.

Komplementaren hæfter personligt og ubegrænset for partnerselskabets forpligtelser, hvorfor det ofte er fordelagtigt at lade et ApS eller IVS (der hæfter begrænset) være komplementar - på denne måde åbner man alligevel en indirekte begrænset hæftelse.

Komplementaren skal tillægges forvaltningsmæssige beføjelser og økonomiske rettigheder.

Partnerselskabet er skattemæssigt transparent, hvorfor det ofte kan være en fordel at drive virksomhed gennem et partnerselskab. På trods heraf er partnerselskabet ikke specielt udbredt, hvilket nok mere skyldes det manglende kendskab til partnerselskaber end de få ulemper, der er ved et partnerselskab.

Indskuddet i et partnerselskab er mindst DKK 400.000, dog er der mulighed for at stifte selskabet ved delvis indbetaling på helt ned til 25 % - dvs. DKK 100.000.

Selskabsadvokaterne har betydelig erfaring med stiftelse af selskaber, herunder partnerselskaber, og sætter en ære i - i dialog med klienten - at tage hensyn til virksomhedens udvikling over tid.

Kontakt os for en uformel drøftelse om dine muligheder for at stifte et partnerselskab.

 

Ny virksomhed – valg af selskabsform

Af Selskabsadvokaterne Går du med drømmen om at starte din egen virksomhed? Et vigtigt valg, når du ...»

Ny bekendtgørelse: Lempelser vedr. omregistrering fra IVS til ApS

Af Selskabsadvokaterne Hvad er et IVS? Et iværksætterselskab (IVS) er et kapitalselskab, der både har ...»