Højesteret er Danmarks øverste domstol. Højesteret blev oprettet 14. februar 1661, og indtil år 1849 førte kongen formelt forsædet af Højesteret.
Højesteret udgør sammen med Folketinget og regeringen landets øverste statsorganer.
Højesteret er en appeldomstol, som behandler domme og kendelser, der er afsagt af Østre Landsret, Vestre Landsret eller Sø- og Handelsretten. Der kan således ikke anlægges sager direkte ved Højesteret. Højesteret behandler både civile sager og straffesager. Civile sager er især sager mellem borgerne indbyrdes og sager mellem en borger og forvaltningen. I straffesager kan Højesteret ikke tage stilling til skyldspørgsmålet.
Domsforhandlingen i Højesteret er normalt mundtlig og finder næsten altid sted for åbne døre, således at offentligheden har fri adgang til at overvære domsforhandlingen. I en sag ved Højesteret deltager normalt fem højesteretsdommere, men i sager om vigtige, principielle spørgsmål deltager dog syv eller flere højesteretsdommere. Samlet set afsiger Højesteret cirka 200 domme i civile sager om året samt cirka 50 domme i straffesager om året.
Det er vigtigt, at du som arbejdsgiver sørger for at planlægge og tilrettelægge gravide og ammende medarbejderes ...»
Ved en faglig voldgiftskendelse af den 22. juni 2023 blev en opsagt arbejdsmiljørepræsentant efter 5 ...»
Det følger af arbejdsmiljøloven, at der på arbejdspladser med mindst 10 medarbejdere skal vælges en arbejdsmiljørepræsentant. Arbejdsmiljørepræsentanten ...»
Lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår fastlægger med virkning fra den 1. juli 2023 de vilkår, ...»