En handelsagent er en person eller et selskab, som for en anden (agenturgiveren) mod vederlag påtager sig for dennes regning selvstændigt og vedvarende at virke for salg eller køb af varer ved at indhente tilbud (ordre) til agenturgiveren eller ved i dennes navn at indgå aftale herom.
Handelsagenten handler således ikke i eget navn eller for egen regning. Handelsagentens retsstilling er reguleret i handelsagentloven, der overvejende beskytter handelsagenten frem for agenturgiveren.
I følge loven har agenturgiveren og handelsagenten ret til fra den anden part at modtage et underskrevet dokument, der angiver agenturaftalens vilkår herunder eventuelle senere aftalte vilkår.
Loven bestemmer ligeledes, at handelsagenten skal varetage agenturgiverens interesser og handle loyalt og redeligt og at agenturgiveren skal handle loyalt og redeligt over for handelsagenten.
Ved agenturaftalens ophør har handelsagenten som hovedregel krav på en godtgørelse, hvis og i det omfang:
- agenten har skaffet agenturgiveren nye kunder eller en betydelig udvidelse af handelen med den bestående kundekreds og forbindelsen med disse kunder fortsat vil give agenturgiveren betydelige fordele, og
- betaling af godtgørelse er rimelig under hensyn til samtlige omstændigheder, herunder navnlig agentens tab af provision af aftale med disse kunder.
Det er vigtigt, at du som arbejdsgiver sørger for at planlægge og tilrettelægge gravide og ammende medarbejderes ...»
Ved en faglig voldgiftskendelse af den 22. juni 2023 blev en opsagt arbejdsmiljørepræsentant efter 5 ...»
Det følger af arbejdsmiljøloven, at der på arbejdspladser med mindst 10 medarbejdere skal vælges en arbejdsmiljørepræsentant. Arbejdsmiljørepræsentanten ...»
Lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår fastlægger med virkning fra den 1. juli 2023 de vilkår, ...»