Hvorfor have en ejeraftale?

Hvorfor have en ejeraftale?

Læs mere
Hvilken selskabsform er bedst?

Hvilken selskabsform er bedst?

Læs mere
Tid til omstrukturering?

Tid til omstrukturering?

Læs mere
Forrige
Næste

Ændring i selskabsloven - minimumskapital for ApS er nu kun DKK 20.000

 

Nyt kapitalkrav for ApS’er i 2025

Folketinget har vedtaget et lovforslag om ændring af selskabsloven, der gennemfører initiativer fra Iværksætterpakken, og som har til formål at gøre det nemmere for iværksættere at stille kapital til at stifte, og generelt drive virksomhed i, anpartsselskaber.

Lovændringen indeholder således et nyt minimumskrav til selskabskapital for anpartsselskaber, der fra 1. januar 2025 er halveres fra DKK 40.000 til DKK 20.000. Det vil derfor være muligt at stifte et ApS med en selskabskapital på DKK 20.000 – dette uanset om kapitalen stilles ved kontant indskud eller ved apportindskud, så længe værdien af det indskudte aktiv udgør mindst DKK 20.000.

Tilsvarende vil allerede etablerede anpartsselskaber have mulighed for at frigive bundne reserver ved at nedsætte deres kapital til den nye minimumsgrænse, så længe selskabet iagttager de i selskabsloven (allerede) gældende krav til kapitalnedsættelser, herunder navnlig kravet om forsvarligt kapitalberedskab.

Selvom lovforslaget blev vedtaget med virkning fra den 1. januar 2025, vil det først være muligt at stifte nye selskaber med en kapital på DKK 20.000, når Erhvervsstyrelsen har opdateret sit IT-system med de nødvendige tilpasninger.

 

Mulighed for equity crowdfunding for ApS’er

Ændringen af selskabsloven åbner desuden en ny mulighed for finansiering af anpartsselskaber, dette via såkaldt ”equity crowdfunding”, som skal gøre det lettere for anpartsselskaber at tiltrække den nødvendige kapital fra investorer – særligt i opstartsfasen.

Equity crowdfunding er en form for finansiering, hvor et anpartsselskab kan udbyde sine kapitalandele til offentligheden via crowdfundingplatforme eller – under iagttagelse af en række betingelser – uden en crowdfundingplatform via selskabets egne kanaler, eksempelvis ved udbud af anparter til kvalificerede kreditorer.

På denne måde kan anpartsselskaber nu nå ud til en langt bredere gruppe af (potentielle) investorer, der kan investere direkte i det pågældende anpartsselskab, hvor denne mulighed for at rejse kapital tidligere kun var tilgængelig for aktieselskaber.

Det vil dog stadig ikke være muligt at optage kapitalandele i anpartsselskaber til handel på et reguleret marked eller multilaterale handelsfaciliteter.

 

SelskabsAdvokaterne har betydelig erfaring inden for området, og kan assistere jer i at stifte jeres selskab og/eller rejse kapital til stiftelsen. I er velkomne til at kontakte os for en uformel drøftelse om jeres ønsker og behov.

Mark Kristoffer Polczynski

Advokat, Associeret partner

45 23 00 10
eller vi kan kontakte dig senere
Ring mig op

Daniel Hvarregaard

Advokat

45 23 00 10
eller vi kan kontakte dig senere
Ring mig op

Morten Hammer

Senioradvokat

45 23 00 10
eller vi kan kontakte dig senere
Ring mig op

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Ændring i selskabsloven - minimumskapital for ApS er nu kun DKK 20.000

  Nyt kapitalkrav for ApS’er i 2025 Folketinget har vedtaget et lovforslag om ændring af selskabsloven, ...»

Deltidsloven

Deltidsloven i Danmark er en vigtig del af ansættelsesretten, som sikrer rettigheder for lønmodtagere, ...»

Lønvilkår

Lønvilkår Lønvilkår er en samlet betegnelse for betalingsmæssige vilkår, der bliver indgået aftale om ...»

Selskabsadvokaterne