Det følger af ferieloven, at feriemidler, som er optjent i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020, skal indefryses.
Men omfatter indefrysningspligten også direktører?
Dette vil bero på en konkret vurdering af, om en direktør reelt set indtager en tjenestestilling. Er dette tilfældet, skal der også indefryses feriepenge for en direktør.
Kan en direktør derimod ikke anses for at indtage en tjenestestilling, medfører det forhold, at direktøren ifølge sin ansættelseskontrakt evt. har krav på at blive stillet som om ferieloven er gældende, ikke at direktørens opsparede feriemidler skal indefryses.
De fleste underdirektører som fx en salgsdirektør eller en økonomidirektør, som refererer til og er underlagt instruktioner fra selskabets administrerende direktør, vil blive anset som værende i en tjenestestilling.
De momenter, der derimod især er afgørende for, at en direktør ikke vil blive anset som værende i en tjenestestilling, er blandt andet, at direktøren:
- er anmeldt som direktør i selskabet overfor Erhvervsstyrelsen,
- i vid udstrækning har adgang til at indgå aftaler på vegne af selskabet,
- kan ansætte og opsige selskabets medarbejdere.
Du er velkommen til at kontakte Selskabsadvokaterne, hvis du brug for rådgivning i forhold til en vurdering af, om der skal foretages en indefrysning af opsparede feriemidler for en direktør.
Folketinget vedtog den 28. februar 2023 loven om konsekvenser ved afskaffelsen af Store Bededag. Loven ...»
Skal du opsige en medarbejder, er der mange forhold, der skal afklares, herunder opsigelsesvarslets længde ...»
Ferieloven Ferieloven fastlægger vilkårene for lønmodtageres ret til ferie, herunder ret til ferie ...»
Direktørkontrakt i erhvervsforhold I erhvervsforhold indgås der et utal af kontrakter f.eks. i form ...»