Det følger af ferielovens § 7, at det er muligt at indgå en aftale arbejdsgiver og medarbejder imellem om, at medarbejderen kan holde ferie på forskud, dvs. inden medarbejderen har optjent retten til at holde ferien med løn eller feriegodtgørelse.
Dette kræver dog din accept som arbejdsgiver, og samtidig er det en betingelse, at medarbejderen kan nå at optjene den ferie indenfor ferieåret, som medarbejderen ønsker at holde på forskud.
Hos Selskabsadvokaterne anbefaler vi, at du sørger for at få aftaler om afholdelse af ferie på forskud bekræftet på skrift således, at medarbejderen er bekendt med vilkårene herfor, og samtidig sikrer du dig herved også imod, at der sidenhen opstår tvivl eller måske ligefrem en tvist om, hvad der er aftalt. Det kan i øvrigt anbefales, at du sørger for at få de relevante bestemmelser om afholdelse af ferie på forskud indarbejdet i personalehåndbogen på din virksomhed.
Feriedage, som holdes på forskud, fradrages i den ret til ferie, som medarbejderen efterfølgende optjener i det indeværende ferieår, der går fra den 1. september til den 31. august året efter.
Det følger af ferieloven, at hvis ansættelsesforholdet ophører, inden medarbejderen har optjent den ferie, som er afholdt på forskud, er du berettiget til at modregne værdien af den afholdte og ikkeudlignede ferie i Arbejdstagers udestående krav på løn og feriebetaling.
Du er altid velkommen til at kontakte os for en uformel drøftelse af dine ønsker og behov.
Folketinget vedtog den 28. februar 2023 loven om konsekvenser ved afskaffelsen af Store Bededag. Loven ...»
Skal du opsige en medarbejder, er der mange forhold, der skal afklares, herunder opsigelsesvarslets længde ...»
Ferieloven Ferieloven fastlægger vilkårene for lønmodtageres ret til ferie, herunder ret til ferie ...»