Mange medarbejdere får personalegoder under deres ansættelse.
Personalegoder kan fx være:
- frokostordning,
- mobiltelefon,
- bærbar PC
- sundhedsforsikring,
- firmabil,
- m.v.
Mange medarbejdere har også personalegoder, uden at dette nærmere er beskrevet i deres ansættelseskontrakt.
Af bevismæssige hensyn, og for at belyse goderne, som følger med ansættelsen, er det en god idé, hvis alle de faktisk personalegoder fremgår af medarbejderens ansættelseskontrakt, et tillæg hertil eller jeres personalehåndbog.
Undgå tvister
Det sker af og til, at der kan opstå konflikter mellem arbejdsgiver og medarbejder fx i forhold til, om en mobiltelefon - og ikke mindst det dertil hørende mobilnummer - tilhører arbejdsgiveren eller medarbejderen.
For at undgå sådanne konflikter, kan det være en fordel, hvis du i ansættelseskontrakten tydeligt skriver, om mobiltelefonen - og det specifikke mobilnummer - tilhører selskabet eller medarbejderen.
Dette er særligt relevant, når man har med sælgere eller andre medarbejdere at gøre, som anvender mobilnummeret ofte i deres dagligdag - da du i sådanne tilfælde risikerer tab af kunder og forretningsforbindelser, hvis du ikke kan beholde mobilnummeret, når medarbejderens ansættelse ophører.
Vær opmærksom på skatten
Visse personalegoder, som f.eks. firmabil og mobiltelefon, skal medarbejderen betale skat af.
Hvis du er i tvivl om og eventuelt hvordan et personalegode skal beskattes, bør du rådføre dig med en revisor eller anden rådgiver, som har forstand herpå.
Vores bistand
Har du brug for rådgivning omkring ansættelsesret, herunder i forhold til personalegoder, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 45 23 00 10 eller mailadressen advokat@selskabsadvokaterne.dk