Due Diligence

Due Diligence

Læs mere
Ejeraftale - Den selskabsretlige pagt

Ejeraftale - Den selskabsretlige pagt

Læs mere
Finansiering via Vækstfonden

Finansiering via Vækstfonden

Læs mere
Forrige
Næste

Omregistrering af et iværksætterselskab til et anpartsselskab

Af Selskabsadvokaterne

Hvad er et iværksætterselskab (IVS) ?

Et iværksætterselskab er i princippet et anpartsselskab, hvor der knytter sig visse betingelser til selskabsformen.

Den helt store fordel ved et iværksætterselskab er, at det kan stiftes med en anpartskapital helt ned til 1 krone. Det er dog hensigten med iværksætterselskabet, at det på sigt skal omregistreres til et anpartsselskab når iværksætterselskabets selskabskapital er på minimum DKK 40.000. Dette har lovgiver forsøgt at påskønne ved at stille visse krav til et iværksætterselskab, herunder, at der ikke må udbetales udbytte og at minimum 25 % af iværksætterselskabets overskud skal henlægges til en bunden reserve.

Du kan læse mere om iværksætterselskabet her.

Omregistrering af et IVS til et ApS

Som overskriften antyder, er der tale om en omregistrering og ikke en omdannelse, hvilket i praksis gør processen lettere og mindre kostbar.

Det er generalforsamlingen, der med et dobbelt 2/3 flertal – dvs. mindst 2/3 såvel af de stemmer, som er afgivet på generalforsamlingen, som af den del af selskabskapitalen, som er repræsenteret på generalforsamlingen - beslutter, at iværksætterselskabet skal omregistreres til et anpartsselskab.

Det er en betingelse for generalforsamlingsbeslutningen, at selskabet har en tilstrækkelig reserve til opbygning af selskabets kapitalgrundlag, der på beslutningstidspunktet udgør mindst DKK 40.000. Det er således den bundne reserve og selskabskapitalen, der tilsammen minimum skal udgøre DKK 40.000. For at der kan ske omregistrering skal der derfor foreligge en erklæring fra en vurderingsmand – typisk en revisor - om at minimumskapitalen er til stede.

Et iværksætterselskabs omregistrering til et anpartsselskab er endelig, når selskabets vedtægter, hovedsageligt hvad angår kapital og selskabsbetegnelse, er ændret til henholdsvis minimum DKK 40.000 og til et anpartsselskab, således at vedtægterne opfylder de sædvanlige krav til anpartsselskaber, og omregistreringen er registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Som led i omregistreringen af iværksætterselskabet til et anpartsselskab overføre den bundne reserve til opbygning af selskabets kapitalgrundlag til selskabskapitalen.

SelskabsAdvokaterne bistår dig gerne med omregistreringen af dit iværksætterselskab. Kontakt os på advokat@selskabsadvokaterne.dk eller på telefon 45 23 00 10 hvis du ønsker vores bistand til omregistrering.

Du er endvidere altid velkommen til at kontakte os for en uformel drøftelse af dine muligheder.

Mark Kristoffer Polczynski

Advokat, Associeret partner

45 23 00 10
eller vi kan kontakte dig senere
Ring mig op

Daniel Hvarregaard

Advokat

45 23 00 10
eller vi kan kontakte dig senere
Ring mig op

Jakob Klint Hee

Advokatfuldmægtig

45 23 00 10
eller vi kan kontakte dig senere
Ring mig op
Ny virksomhed – valg af selskabsform

Af Selskabsadvokaterne Går du med drømmen om at starte din egen virksomhed? Et vigtigt valg, når du ...»

Ny bekendtgørelse: Lempelser vedr. omregistrering fra IVS til ApS

Af Selskabsadvokaterne Hvad er et IVS? Et iværksætterselskab (IVS) er et kapitalselskab, der både har ...»