advokat_TW_2_inde_470_250
advokat_TW_KA_ved_træ_ude_470_250
kran_470_250

Generationsskifte – Rettidig omhu ved salget

Der er både penge og besvær at spare ved at få ordentlig rådgivning inden virksomhedsoverdragelsen.

 

NÅR EN EJERLEDET virksomhed skal sælges eller overdrages, skal en række ting være faldet på plads i god tid. Men så langt tænker de færreste virksomheder. Når de kommer for at få rådgivning er det ofte meget sent i forløbet, men det kan undgås ved at udvise rettidig omhu.

"Ved et salg eller generationsskifte, skal ejeren først og fremmest gøre sig klart, om virksomheden er klar til skiftet. Ligger der nedskrevne aftaler med kunder eller partnere, som kan indgå i handlen, eller er der uformelle aftaler, som "forsvinder" med den tidligere ejer? Er næste generation af ledere i virksomheden klar til at rykke op, og hvad vil ejeren opnå med salget? Disse og mange andre spørgsmål skal man gøre sig klart, inden man overvejer et salg," understreger advokat Troels Wenzel Østergaard, som har rådgivet mange virksomheder om salg og generationsskifte.

Få styr på papirerne

Blandt de gode råd, de erfarne advokater har til virksomhedsejere, er at få en professionel bestyrelse. Det giver god ekstern kontrol med virksomheden, og styrker virksomheden i salgssituationen. Få ordnet det selskabsmæssige set-up og få papirerne i orden i god tid inden salget. Og tag så beslutningen, om ejeren fortsat skal indgå i virksomheden - eventuelt som menigt bestyrelsesmedlem.

"Der er meget psykologi i et salg, og man skal prøve at sætte sig i købers situation. Tænke på, at køber vil stille krav om dokumentation - eksempelvis om personaleforhold, lejemål og kontrakter med partnere, leverandører og kunder - og foretage en objektiv vurdering af virksomhedens værdi. Alt sammen forhold, som vi kan rådgive om, men naturligvis bedst hvis man kommer i rette tid," siger Troels Wenzel Østergaard fra SelskabsAdvokaterne.

Du er altid velkommen til at ringe på telefon 45 23 00 10 for en uformel drøftelse vedrørende generationsskifte af din virksomhed.

Troels Wenzel Østergaard

Advokat (L), HD (F)

45 23 00 10
eller jeg kan kontakte dig senere
Ring mig op

Finansiering via Vækstfonden

Hvad er Vækstfonden? Vækstfonden er statens finansieringsfond, der er en uafhængig fond med en selvstændig ...»

Generationsskifte – Rettidig omhu ved salget

Der er både penge og besvær at spare ved at få ordentlig rådgivning inden virksomhedsoverdragelsen.   NÅR ...»

Arbejdsmiljørepræsentant

Det følger af arbejdsmiljøloven, at der på arbejdspladser med mindst 10 medarbejdere skal vælges en arbejdsmiljørepræsentant. Arbejdsmiljørepræsentanten ...»

Lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår

Lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår fastlægger med virkning fra den 1. juli 2023 de vilkår, ...»

Berettiget alkoholtest ifm. ansættelsesproces

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 3. oktober 2022 I sag nr. 2022-2:Tidligere sagsnummer 2019-454/AR ...»

Medregning af arbejdsfri dage ved opgørelse af sygedage efter "120-dages-reglen"

HØJESTERETS DOMafsagt onsdag den 16. marts 2022 Sag BS-50624/2020-HJR(2. afdeling) HK Danmark som mandatar ...»

Vi er medlemmer af